What's new

KIRRA Intranet

Wil je jouw pakket upgraden naar een nieuwe versie of heb je suggesties?

Laat het ons weten!

1.1.1

Gereleased op 10 april 2019

Opgelost

  • Positionering  van naam onder afbeelding bij evement gaat niet goed.
  • Na het aangeven van je aanwezigheid kan je de aanwezigen niet meer raadplegen.

1.1.0 - veel nieuwe functionaliteit

Gereleased op 10 april 2017

In deze release is er veel nieuwe functionaliteit voor zowel beheerders als de eindgebruikers bijgekomen.

Persoonlijkere e-mailnotificaties

De afzender was in de vorige versie altijd de (domein)naam van het intranet. Hierdoor leek het alsof het e-mails waren van het systeem terwijl dit vaak berichten van personen zijn. Zodra bijvoorbeeld Hans Anders een bericht stuurt is de afzender van de email nu "Hans Anders via intranet.domeinnaam.nl" i.p.v. "intranet.domeinnaam.nl" Dit formaat is naar eigen smaak aan te passen via het woordenboek in het CMS.

Likes en andere emoties bij berichten

Likes en andere emoties uitdrukken met emojis zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Het is daarom een must have binnen een sociaal intranet. De functionaliteit werkt vergelijkbaar met die van de bekendere sociale media platformen. We hebben de functionaliteit nu zelf een tijdje in gebruik en het maakt de communicatie een stukje rijker en leuker.

Formulieren

Vanaf deze versie is het standaard mogelijk om formulieren te plaatsen vanuit het CMS. We hebben het invullen van een formulier makkelijk gemaakt voor de eindgebruikers van het intranet. De velden Naam en Email hoeven niet meer ingevuld te worden. Deze zijn al bekend doordat de gebruiker is ingelogd. De beheerder ziet dus wel wie het formulier heeft ingevuld.

@-mentions

Je kan een collega in een bericht of onder een document direct aanspreken met een @-mention. Die collega krijgt dan een e-mail ter notificatie. Deze manier van iemand aanspreken noemen we @-mentions.

Iemand opzoeken om te mentionen kan simpel door een '@' te typen. Vervolgens kan je zoeken op de eigenschappen van collega's:

  • Naam van een collega
  • Functie van een collega

Doordat je ook op de functie van een persoon kan zoeken vind je iemand makkelijk, ook zonder dat je iemand zijn naam weet.

Werktijden

Als medewerker wil ik kunnen zien wanneer een collega aanwezig is zodat ik beter de afweging kan maken of ik even langs loop of dat ik beter een bericht kan sturen.

Vanaf nu kan een medewerker in het profiel zijn standaard werktijden opgeven. Bij het profiel is te zien wanneer deze collega aanwezig is. Bij het overzicht met collega's is direct te zien of iemand aanwezig is of niet.

Links in groepen

Vanaf nu is het voor beheerders van groepen mogelijk om links toe te voegen. Zo kan je vanuit een groep eenvoudig links aanbieden naar handige interne pagina's of een externe URL.

Veelgestelde vragen in Groepen

Vanaf nu is het mogelijk om veelgestelde vragen toe te voegen aan groepen.

Collega's volgen

Als medewerker wil je graag kunnen volgen wat jouw collega's / teamleden aan het doen zijn zodat je een beter beeld krijgt van wat er speelt en de organisatorische muren wat worden afgebroken. Door een collega te volgen zie je:

  • Reacties op berichten: bericht + reactie in de stream
  • Bewerkte documenten: recente wijzigingen widget
  • Gemaakte documenten: recente wijzigingen widget
  • Lid worden: recente wijzigingen widget
  • Profielwijzigingen: recente wijzigingen widget

Archiveren en verplaatsen van documenten

Als medewerker en eigenaar van een document wil je documenten kunnen archiveren zodat oude documenten niet tussen de relevante zoekresultaten terecht komen. Hierbij is het van belang dat de documenten nog wel beschikbaar zijn zodat, mocht er toch nog iets belangrijks in staan, ze teruggevonden kunnen worden.

Daarnaast is het nu mogelijk om documenten die bij een groep horen te verplaatsen naar een andere groep.

Klikbare inhoudsopgave voor documenten

Documenten krijgen bij het gebruik van meerdere koppen automatisch een inhoudsopgave. Dit zorgt ervoor dat je direct kan zien waar je moet zijn in het document. Zodra je er op klikt ga je direct naar de betreffende sectie op die pagina.

Dit lijkt een eenvoudig aanpassing, maar de eerste ervaringen van gebruikers zijn heel erg positief.

Berichten in Kirra op volgorde van publicatie

In Kirra zijn berichten nu zodanig gesorteerd zodat het nieuwste bericht altijd boven aan staat. Dit is voor beheerders logischer en beter werkbaar.

URL's worden links bij verzenden van een bericht

Zodra je nu een URL gebruikt in een bericht wordt dit automatisch een klikbare link.

Favorietenoverzicht

Favorieten hebben nu een eigen overzicht met alle favorieten zodat je al je favorieten kunt zien. Voorheen zag je alleen de laatste 10.

Bewerken van (foto)berichten

Het bewerken van berichten was mogelijk de meest gewilde functie van deze versie. Vanaf deze versie is het mogelijk om je berichten te bewerken. Ook het bewerken van fotoberichten is mogelijk.

Afbeelding bij een agendaitem

Om meer sfeer te geven aan de stream is het nu mogelijk om een afbeelding te kiezen/uploaden voor agenda-items wanneer je deze aanmaakt.

Documenten automatisch opslaan

Als medewerker wil je graag dat tussentijds je werk in een document wordt opgeslagen zodat je niet jouw werk kwijt bent bij het verversen van de pagina. Documenten worden nu opgeslagen op het apparaat waar je op werkt. Zodra je dezelfde pagina weer bezoekt en er is een nieuwe versie van die pagina dan vraagt het intranet om te herstellen.

Instellingen voor e-mailnotificaties

Vanaf nu is het mogelijk om per type e-mailnotificatie in te stellen hoe vaak je een notificatie wilt ontvangen. Hierdoor ontvang je een stuk minder e-mail.

Lijstweergave, filteren en sorteren voor documenten

Het overzicht met documenten is nu ook te bekijken in een lijstweergave. Hierdoor kan je meer documenten in een keer zien in het overzicht.

Vanaf nu is het mogelijk om documenten te sorteren op alfabet, datum van bewerken en relevantie.

Daarnaast is het mogelijk om documenten te filteren zodat je sneller het document kunt vinden dat je zoekt.

Verbeterd kruimelpad, direct zoeken, en meer ruimte voor content

We hebben de werking van het kruimelpad aangepast naar de conventies van het internet. Een goed kruimelpad geeft gebruikers houvast. De conventie op het internet is dat je aan het kruimelpad altijd kunt zien waar je in de informatie-structuur van de website bent. We hebben daarom het bestaande kruimelpad hier op aangepast. Ook is het kruimelpad verplaatst naar de balk erboven zodat er een volledige balk weg kon. Zo is er meer ruimte ontstaan voor de inhoud.

Het zoekveld is nu direct toegankelijk zonder te hoeven klikken. Veel gebruikers keken over het zoekveld heen. We hebben daarom het zoekveld direct zichtbaar gemaakt.

Kleine usability verbeteringen

Overal door het pakket heen zijn kleine verbeteringen met betrekking tot de leesbaarheid en gebruik van ruimte doorgevoerd. Hierdoor is er meer ruimte ontstaan voor de inhoud van pagina's (minder op aandacht voor randzaken). 

  • Voeg zoveel mogelijk informatie toe en beschrijf ook waarom dit handig is.