Leestijd 1 minuut

Wanneer ben je verplicht om een MVO-jaarverslag te maken

Wanneer ben je verplicht om een MVO-jaarverslag te maken

Sinds 2017 zijn de regels omtrent wanneer je verslag moet leggen over je MVO-activiteiten veranderd. In dit artikel lees je wat er is veranderd.

Bij 500+ werknemers is een MVO-jaarverslag verplicht

Heeft jouw bedrijf meer dan 500 werknemers? Dan ben je vanaf 2017 verplicht verantwoording af te leggen over het gevoerde MVO-beleid. Hoe? In een maatschappelijk jaarverslag. Deze nieuwe EU-richtlijn is op 15 april 2015 besloten door het Europees Parlement. Voldoet jouw bedrijf aan de gestelde criteria, dan moet je openheid geven over verschillende maatschappelijke onderwerpen

Onderdelen in het MVO-jaarverslag

Transparantie dus door middel van een jaarverslag. Maar waarover precies? Over verschillende onderdelen zoals het beleid, maar ook over risico’s en resultaten op het gebied van:

  • mensenrechten
  • veiligheid
  • gezondheid
  • milieu
  • diversiteit van het management

De Transparantiebenchmark

In Nederland geven we ook invulling aan deze richtlijn. Dat doen we met de zogenaamde Transparantiebenchmark. Zo’n 400 bedrijven in Nederland vallen onder deze wetgeving. Het zijn bedrijven die aan vrijwel dezelfde criteria voldoen zoals bepaald door het Europees Parlement.

Al een maatschappelijk jaarverslag?

Maak jij ieder jaar al een maatschappelijk jaarverslag? Dan veranderd er eigenlijk niks. Maar behoor je tot de meer dan 200 ondernemingen die in 2013 nul punten scoorden op de Transparantiebenchmark? Dan moet je nu aan de slag.

Je kunt je jaarverslag ook inzetten als PR-materiaal en er zelfs een prijs winnen. Leer meer hierover op: De Kristal: het meest transparante jaarverslag wint jaarlijks een prijs