Reacties

Laat bezoekers van je website reacties plaatsen op elke gewenste plaats op je website. In de module stel je in op welke componenten gereageerd mag worden en of je nieuwe reacties eerst wilt goedkeuren of dat ze meteen geplaatst mogen worden. Alle reacties staan overzichtelijk in een module en kan je centraal modereren. Daarnaast is het mogelijk om ook reacties op reacties toe te staan en kan je aangeven of bezoekers ingelogd moeten zijn om te kunnen reageren.

Pingback

Maak gebruik van ping-back en stel in de module in of je pingbackverzoeken wilt ontvangen ‘en of je dit type verzoeken wilt versturen.

Moderatie

Laat nieuwe reacties meteen zichtbaar zijn op je website of stel in dat nieuwe reacties gemodereerd moeten worden. Voor moderatie kan je in het CMS eenvoudig alle reacties filteren op de status ‘wachten op moderatie’ en vervolgens reacties goedkeuren of weigeren.

Gravatar

Indien gewenst kan je het gebruik van Gravatar bij reacties toestaan. Gravatar is een online dienst waar mensen eenmalig een avatar kunnen instellen die vervolgens op iedere website bij een reactie van hen wordt weergegeven als standaard afbeelding.

ReCaptcha

De module is standaard uitgerust met een antispam-beveiliging in de vorm van ReCaptcha. Hierbij moet de gebruiker, voordat deze een reactie kan plaatsen, een stuk tekst overnemen. Om ReCaptcha te activeren heb je een account nodig bij ReCaptcha.

IP-blacklist

De module is uitgerust met een ip-blacklist; vanuit de e-mail die gestuurd wordt nadat iemand een reactie plaatste, kan een ip-adres op deze blacklist worden geplaatst. IP-adressen die op deze blacklist staan, hebben geen toegang om reacties te plaatsen op de website. Via de instellingenpagina van de module kan de blacklist worden bekeken en kunnen adressen ook weer worden verwijderd van de blacklist.

Waarop reageren?

Via de instellingen van de module Reacties bepaal je op welke type componenten bezoekers van je site mogen reageren. Zo kan je instellen dat reacties alleen worden toegestaan bij de componenten fotoalbum en blogbericht. Of je stelt het juist zo in dat reageren op alle componenten is toegestaan, behalve op de componenten die je in de instellingen selecteert.

Geneste discussies

Sta geneste discussies toe wanneer je wilt dat bezoekers niet alleen op discussies kunnen reageren, maar ook op andermans reacties. Het voordeel is dat je als lezer discussies beter kunt volgen, omdat de argumentatie en gesprekken tussen verschillende bezoekers meteen onder elkaar staan. Daarnaast kan je in het CMS zelf instellen in welke volgorde je de reacteis wilt tonen op je website; de oudste eerst of de nieuwste eerst.

Toegankelijkheid

Bepaal welke personen of groepen mogen reageren door de toegankelijkheid van reacties aan te passen. Sta bijvoorbeeld toe dat reageren alleen is toegestaan wanneer iemand is ingelogd en dat niet-ingelogde bezoekers de discussie enkel kunnen bekijken.