Kirra tour - Pagina bewerken

De meeste content management systemen zijn eenvoudig óf veelzijdig. Wij geloven dat een CMS beide moet zijn. Want je wilt een professionele website die je gemakkelijk zelf kunt beheren. Tour op deze pagina door de basisbeginselen van Kirra, wanneer je op de plusjes klikt verschijnt de bijbehorende informatie onderin beeld. 

Gebruik de pijltjes links/rechts van de afbeelding om te navigeren. 

Tabblad - Versies

Via het tabblad versies kan je meerdere versies van een pagina aanmaken. Handig wanneer je een pagina vast opnieuw wilt invullen of opmaken, maar de nieuwe versie pas over een tijdje online wilt zetten.

Statussen

Kirra werkt met statussen. Elke pagina voorzie je van een status: concept, gepubliceerd of offline. Wanneer je een nieuwe pagina hebt aangemaakt staat de status eerst standaard op ‘concept’. Je kunt de pagina dan eerst bewerken en vervolgens de status veranderen door ‘Publiceren’ te selecteren. Opslaan als offline gebruik je om een pagina offline te halen en dit is tevens je archieffunctie. Wanneer je pagina offline staat is deze niet langer zichtbaar aan de voorkant van je site én ook niet langer te indexeren door Google. De status concept heeft een oranje kleur en de status offline heeft een grijze kleur. Zo zie je in één oogopslag in de boom welke pagina’s wel en niet zijn gepubliceerd.

Tabblad - Onderliggende pagina's

Via het tabblad onderliggende pagina’s maak je nieuwe pagina’s aan die men kan bereiken via deze pagina. De onderliggende pagina’s van een hoofdmenu- item komen terug in het submenu van dit item.

Pagina vullen met teksten e.d.

Elke pagina heeft standaard een veld voor een titel, een container voor je introductie tekst en een container voor de verdere inhoud van je pagina. Afhankelijk van jouw wensen kan je partner hier nog meer vaste velden aan toevoegen. In de container ‘inhoud’ kan je verschillende componenten toevoegen door deze via het uitklap-menu te selecteren. Bijvoorbeeld een alinea, afbeelding, tabel, download, formulierverwijzing, Twitterblok of YouTube-video. Welke componenten je kunt toevoegen hangt af van de modules die je hebt aangeschaft.

(Live) preview

Wil je tijdens het bewerken van je pagina’s meteen in een voorbeeld zien hoe je aanpassingen eruit zien op de website? Zelfs wanneer de pagina nog in concept staat? Via het CMS kan je van elke pagina een preview openen via de knop ‘voorbeeld bekijken’. Wanneer je op deze knop klikt opent er automatisch een nieuw tabblad waarin de preview wordt getoond en live wordt bijgewerkt wanneer je nog meer aanpassingen doet. Helemaal handig wanneer je met twee beeldschermen werkt!

Tabblad - Eigenschappen

Via het tabblad eigenschappen kan je specificaties voor de pagina instellen. Zo kan je bepalen of de pagina opgenomen moet worden in zoekmachines, menu’s en/of mobiele versies van je website. Via dit tabblad kan je ook een publicatiemoment voor deze pagina in het voren instellen, zodat de pagina precies op het juiste moment online komt te staan. Ook kan je via dit tabblad eigenschappen meegeven voor zoekmachine-optimalisatie, zoals een omschrijving die wordt getoond in zoekmachines.

Met meerdere personen tegelijk werken

Kirra CMS is berekend op het werken met meerdere personen in één CMS. Om fouten te voorkomen ontvang je automatisch een melding in je scherm wanneer je tegelijk met een collega dezelfde pagina bekijkt/bewerkt.