Kirra tour - Media beheren

De meeste content management systemen zijn eenvoudig óf veelzijdig. Wij geloven dat een CMS beide moet zijn. Want je wilt een professionele website die je gemakkelijk zelf kunt beheren. Tour op deze pagina door de basisbeginselen van Kirra, wanneer je op de plusjes klikt verschijnt de bijbehorende informatie onderin beeld. 

Gebruik de pijltjes links/rechts van de afbeelding om te navigeren. 

Afbeeldingen uploaden

Via de button ‘selecteer bestanden’ kan je bestanden selecteren in je bestandenoverzicht op je pc en deze toevoegen aan je mediabibliotheek. Om het nog makkelijker te maken kan je ook vanuit je file-manager via Drag and drop. Dit werkt als volgt: Open je bestandenoverzicht op computer en open daarnaast de module Media in het CMS. Je kunt vervolgens de bestanden vanuit je file-manager heel simpel slepen naar het bestandenoverzicht in de module Media.

Mappenstructuur aanmaken

Om de mediabibliotheek overzichtelijk in te richten kan je mappen aanmaken voor de verschillende typen media of media voor verschillende doeleinden. Het aanmaken van mappen werkt op dezelfde manier als Windows verkenner; wanneer je op een plusje klikt, klapt de pagina open en zie je ook alle onderliggende pagina’s uit het submenu. Via het groene plusje achter een map kan je een submap aanmaken en via het potloodje kan je de naam van de map op ieder gewenst moment bewerken.

Zoeken binnen bestanden

Een foto zoeken in je mediabibliotheek terwijl je er wel 100 in hebt staan? Dat is zo gebeurd via het zoekveld. Selecteer in welke map je wilt zoeken en tik vervolgens in het zoekveld een onderdeel in van de bestandsnaam.