Kirra tour - Dashboard

De meeste content management systemen zijn eenvoudig óf veelzijdig. Wij geloven dat een CMS beide moet zijn. Want je wilt een professionele website die je gemakkelijk zelf kunt beheren. Tour op deze pagina door de basisbeginselen van Kirra, wanneer je op de plusjes klikt verschijnt de bijbehorende informatie onderin beeld. 

Gebruik de pijltjes links/rechts van de afbeelding om te navigeren. 

Profiel / Ingelogd

Rechtsboven in het CMS zie je wie er is ingelogd. Klik je op je naam dan kan je je profielinstellingen bekijken en bewerken. Dit is ook de plaats waar je jouw wachtwoord om in te loggen in het CMS kunt aanpassen.

Modulebalk

Kirra is modulair opgebouwd. Zo heb je een CMS op maat met alleen de functies die je daadwerkelijk gebruikt. De modules die je hebt aangeschaft bevinden zich allemaal aan de linkerkantvan het CMS in de modulebalk. Elke module heeft een eigen functie, zoals de module Formulieren, Agenda of Twitter. Via de modules kan je naar de instellingen van zo’n module gaan of bijvoorbeeld de module formulieren openen om nieuwe formulieren aan te maken. Handig om te weten: de modules staan altijd op alfabetische volgorde weergegeven. En wil je er op een later moment een module bij? Dan kan je deze via je partner aanschaffen en voegen wij de module gewoon toe aan je website. Zo is je website of intranet berekend op de toekomst.

Boomstructuur

Het CMS is ingedeeld op basis van een boomstructuur. Dit is het belangrijkste gedeelte van het CMS, omdat je vanuit hier het meeste werkt. Je ziet in deze ‘boom’ alle pagina’s die ook op je website staan terug. De boom werkt op dezelfde manier als windows verkenner; wanneer je op een plusje klikt, klapt de pagina open en zie je ook alle onderliggende pagina’s uit het submenu. En als je in de boom op een titel van een pagina klikt, dan opent die pagina in het CMS zodat je deze pagina kunt bewerken.

 

Notificaties

Kirra ondersteunt je bij het continu verbeteren van je website met behulp van notificaties. Deze notificaties houden je meteen op de hoogte wanneer bijvoorbeeld een contactformulier niet werkt. Of als de bezoekers van je site veel zoeken op een bepaalde zoekterm, maar dit geen resultaten oplevert. Zo weet je precies op welk onderdeel van je website je moet focussen. Notificaties worden bij de module waar het bericht over gaat weergegeven in een blauw blokje. Het aantal in het blokje geeft het aantal notificaties aan van die module. Rechts bovenin het CMS vind je een overzicht van alle notificaties van alle websites die je beheert.

 

Home / Kirra logo

In de modulebalk is de eerste module altijd het Kirra-logo en deze module heeft de naam -pagina’s-. Via deze moduleknop kan je altijd in één klik terug naar het dashboard van je CMS.

Switchen tussen talen

Stel je hebt een website met de module Talen. De verschillende talen bewerk je dan allemaal eenvoudig in hetzelfde CMS. Via het uitklapmenu links boven de boom kan je switchen tussen de verschillende talen van je website om op de juiste pagina in de juiste taal iets te kunnen aanpassen.

Statistieken

Op het dashboard van je website vind je standaard een aantal basisstatistieken. Bovenin staat een grafiek die het aantal paginaweergaves en landingen weergeeft voor jouw website. Daaronder krijg je inzicht in het browsergebruik en apparaatgebruik van de bezoekers van je website.

Timeline

In de timeline op het dashboard zie je wie wat in het CMS heeft gedaan/bewerkt. Handig wanneer je met meerdere personen in het CMS werkt. 

Instellingen & Support

Via het beheerpaneel kan je de website publiceren en depubliceren, maar ook een back-up maken van je site. Deze back-up bevat uitsluitend de tekstuele inhoud van je site en geen bestanden die je hebt geplaatst in het documentbeheer. In de algemene instellingen van je CMS kan je ook ReCaptcha-sleutels invullen en je code voor het gebruik van Google Analytics.

Via de rechter button 'Hulp nodig?' wordt je doorgelinkt naar de handleiding van het CMS op support.kirra.nl.

Switchen tussen meerdere sites

Bezit en/of beheer je meerdere websites die op Kirra draaien? Via dit uitklapmenu in de zwarte balk kan je eenvoudig switchen tussen de werkomgeving van je verschillende websites.

 

Zoeken binnen je website

Via het zoekveld links in je CMS, kan je heel snel de pagina vinden die je zoekt. Tik bijvoorbeeld ‘prijzen’ in wanneer je de pagina prijzen zoekt en de boom wordt meteen gefilterd weergegeven. Je hoeft dus niet precies uit je hoofd te weten waar welke pagina staat en ook niet alle submenu’s open te klappen om een pagina te vinden, dat scheelt weer tijd.