Jaarverslag woningcorporatie maken

Eenvoudig, efficiƫnt en veilig met Kirra

Wie een jaarverslag maakt voor een woningcorporatie weet dat er allemaal verslagleggingsregels zijn. Want wat moet er precies in staan over de verhuurde objecten? En wat moet erin staan over de verkoop van woningen? De AW (Autoriteit Woningcorporaties) geeft onafhankelijk van het rijksbeleid en de standpunten van de sector een oordeel over het functioneren van alle woningcorporaties. Daarbij toets de AW ieder jaar of de woningcorporaties voldoen aan de regels rond staatsteun, leningen, verkopen van woningen en leefbaarheid. Hiervoor gebruikt zij de gegevens van de jaarrekening en het jaarverslag. Heel belangrijk dus dat dit goed op orde is. Gelukkig kan dit heel eenvoudig, efficiënt en veilig met Kirra.

Jaarverslag woningcorporatie online & offline, snel en eenvoudig

Met Kirra breng je alle onderdelen van het proces om een jaarverslag te maken naar één plek. Dat maakt het heel eenvoudig om te maken. En snel natuurlijk. Uiteraard met alle onderdelen zoals een jaarrekening van de woningcorporatie en een volkshuisvestingsverslag.

De jaarverslagen die je maakt met Kirra zijn geschikt voor alle vormen van publicatie. Of het nu om een online versie gaat of een gedrukte versie.  

Jouw voordelen om een jaarverslag te maken met Kirra

 Als je een jaarrapport samenstelt met Kirra merk je meteen de voordelen, want met Kirra maakt het:

 • eenvoudig en gebruiksvriendelijk
 • efficiënt
 • veilig

Belangrijkste features van Kirra Jaarverslag voor jaarverslag woningcorporatie

Zelf controle over alle content Zelf controle over alle content

Iedereen geeft feedback op dezelfde plek Iedereen geeft feedback op dezelfde plek

Publiceer direct naar website & PDF Publiceer direct naar website & PDF


Eenvoudig en gebruiksvriendelijk een jaarverslag woningcorporatie maken

De basis van Kirra Jaarverslag is het professionele en gebruiksvriendelijke Kirra CMS. Dit CMS biedt alle mogelijkheden die je van een professioneel content managementsysteem mag verwachten. Kirra CMS is gebruiksvriendelijk ingericht, waardoor je gemakkelijk zelf je verslag online bewerkt en beheert. Kirra bevat veel functionaliteit waarmee je het proces van ontwikkeling prettig kan doorlopen. Tabellen en grafieken genereren uit een CSV-bestand? Feedback op het document centraal verzamelen? Zowel online als offline hetzelfde document creëren? Het kan allemaal! Met Kirra kun je:

 • snel zelf pagina’s in je jaarverslag voor een woningcorporatie aanmaken en inrichten
 • afbeeldingen bewerken vanuit het CMS
 • gebruik maken van een uitgebreide media- en documentbibliotheek
 • wijzigingen bekijken via een live-preview

Efficiƫnt een jaarverslag woningcorporatie maken met Kirra

Met Kirra maak je sneller en overzichtelijker een jaarverslag voor een woningcorporatie, online én responsive. Je maakt dus je complete jaarverslag, vanuit één online omgeving. Upload je Word-documenten en Kirra zet de inhoud in een handomdraai om naar een gevulde pagina. Dat scheelt een hoop werk waardoor jij je kunt focussen op de opmaak en optimalisatie van de pagina’s. Vanuit Kirra publiceer je eenvoudig naar web of app. De gepubliceerde website is standaard responsive en daarmee op elk device prettig te bekijken. Ook kunnen bezoekers van jouw site zelf een PDF samenstellen en downloaden. Liever een fysiek document afdrukken? Naast al deze digitale mogelijkheden is het ook nog mogelijk om een PDF samen te stellen voor de drukker.  

De voordelen:

 • publiceer in 1x naar responsive website, app en PDF
 • optimale presentatie op elk device
 • toon spreadsheets in grafieken en tabellen
 • mogelijkheid voor meertalige jaarverslagen
 • Word-convertor
 • add-comments
 • wijzigingen op één plek door te voeren
 

Meer weten of vragen over het maken van een jaarverslag met Kirra?

Diverse woningcorporaties hebben het jaarverslag van 2015 al gepubliceerd. Benieuwd? Laat je dan inspireren om zelf je een jaarverslag woningcorporatie te maken met Kirra.  Bekijk deze voorbeelden. Op onze kennisbank vind je meer interessante artikelen. Heb je nog vragen? Bezoek dan onze FAQ’s.  Naast jaarverslagen voor woningcorporaties maak je met Kirra ook heel gemakkelijk je jaarverslag voor de zorg of voor goede doelen en stichtingen.


Interessante artikelen m.b.t. woningbouwverenigingen en verslaglegging uit onze kennisbank

Een jaarverslag maken. De tips & trics!

Een goed  jaardocument maken vraagt een groot aantal specifieke aandachtspunten.

Lees verder

Transparant rapporteren. Ook voor corporaties!

De transparantiebenchmark geeft goede handvatten voor het maken van een jaarverslag.

Lees verder