Jaarverslag maken in het onderwijs

Wanneer is Kirra Jaarverslag voor jou handig?

Van basisschool tot universiteit: wanneer je verantwoordelijk bent voor het jaarverslag van jouw onderwijsinstelling ben je ieder jaar verplicht om voor 1 juli het jaarverslag aanleveren bij het ministerie van OCW/DUO.

Bij het maken van een jaarverslag komen verschillende aspecten aan de orde. Welke richting ga je op als instelling? Hoe zit het met de financiële onderbouwing? Bovendien moet het jaarverslag sinds kort in het kader van de code Goed Bestuur online gepubliceerd worden. Vanaf 2017 staat dit opgenomen in de Richtlijn Jaarverslag Onderwijs en vanaf 2018 wordt hier actief op toegezien.

Moet je een jaarverslag maken voor een hogeschool? Of ben je verantwoordelijk voor het jaarverslag van een universiteit? Kirra Jaarverslag kan je daarbij helpen. Met Kirra Jaarverslag kan je makkelijker een online jaarverslag maken en publiceren in de huisstijl van jouw onderwijsinstelling. Ook het jaarverslag op papier indienen bij DUO is geen probleem. Je maakt van het online jaarverslag met 1 druk op de knop een PDF. 

Heel eenvoudig met Kirra Jaarverslag onderwijs!

Met Kirra breng je alle onderdelen van het proces om een jaarverslag te maken naar één plek. Dat maakt het heel eenvoudig om te maken. En snel natuurlijk. Uiteraard met alle onderdelen zoals een jaarrekening van de woningcorporatie en een volkshuisvestingsverslag.

De jaarverslagen die je maakt met Kirra zijn geschikt voor alle vormen van publicatie. Of het nu om een online versie gaat of een gedrukte versie.  

Jouw voordelen om een jaarverslag te maken met Kirra

 Als je een jaarrapport samenstelt met Kirra merk je meteen de voordelen, want met Kirra maakt het:

 • eenvoudig en gebruiksvriendelijk
 • efficiënt
 • veilig

Belangrijkste voordelen van Kirra Jaarverslag voor basisscholen, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs of universiteit

Zelf controle over alle content Zelf controle over alle content

Iedereen geeft feedback op dezelfde plek Iedereen geeft feedback op dezelfde plek

Publiceer direct naar website & PDF Publiceer direct naar website & PDF


Eenvoudig en gebruiksvriendelijk jaarverslagen voor het onderwijs maken

De basis van Kirra Jaarverslag is het professionele en gebruiksvriendelijke Kirra CMS. Dit CMS biedt alle mogelijkheden die je van een professioneel content managementsysteem mag verwachten. Kirra CMS is gebruiksvriendelijk ingericht, waardoor je gemakkelijk zelf het jaarverslag voor je school online bewerkt en beheert. Kirra bevat veel functionaliteiten en mogelijkheden waarmee je het proces van ontwikkeling prettig kan doorlopen. Tabellen en grafieken genereren uit een CSV-bestand? Feedback op het document centraal verzamelen? Zowel online als offline hetzelfde document creëren? Het kan allemaal! Met Kirra kun je:

 • snel zelf pagina’s in je jaarverslag voor een woningcorporatie aanmaken en inrichten
 • afbeeldingen bewerken vanuit het CMS
 • gebruik maken van een uitgebreide media- en documentbibliotheek
 • wijzigingen bekijken via een live-preview

Een efficiënt jaarrapport met Kirra

Met Kirra maak je sneller en overzichtelijker een jaarverslag, online én responsive. Vanuit één online omgeving maak je het complete jaarverslag onderwijs. Even je Word-documenten uploaden en Kirra zet de inhoud zo om naar een gevulde pagina voor je verslag. Dat scheelt je veel werk, waardoor jij je kunt richten op de opmaak en optimalisatie van de pagina’s. En, je publiceert heel gemakkelijk naar web of app. De gepubliceerde website is standaard responsive en daarmee op elk device prettig te bekijken. Bezoekers van je website stellen heel gemakkelijk een PDF samen. Ook downloaden gaat heel gemakkelijk. Liever laten drukken? Geen probleem. Het is altijd mogelijk om een PDF samen te stellen voor de drukker.  

Samengevat de voordelen:

 • publiceer in 1x naar responsive website, app en PDF
 • optimale presentatie op elk device
 • toon spreadsheets in grafieken en tabellen
 • mogelijkheid voor meertalige verslagen
 • Word-convertor
 • add-comments
 • wijzigingen op één plek door te voeren

Veiligheid

Wil je iets veranderen in het jaarverslag voor je basisschool, voortgezet onderwijs of elke andere onderwijsvorm? In het gebruikersbestand bepaal je wie gebruikersgegevens en -rechten beheert. En of een gebruiker dingen mag wijzigen, toevoegen of verwijderen. Het is beveiligd met inlog met tweetraps-authenticatie en daarmee afgeschermd tot de deadline van publicatie. Jij ziet wie er iets gewijzigd heeft. Daarbij slaan we de wijzigingen meteen op (versiebeheer en track-changes). Dat is wel zo gemakkelijk en veilig.​​​​​​​

 

Meer weten of vragen over het maken van een jaarverslag onderwijs met Kirra?

Verschillende klanten hebben het jaarverslag onderwijs voor 2016 al gepubliceerd. Wil je weten hoe het eruit ziet? Laat je dan inspireren en bekijk deze voorbeelden. Op onze kennisbank vind je meer artikelen. Heb je nog vragen? Naast verslagen voor onderwijs maak je met Kirra ook heel gemakkelijk je jaarverslag voor de zorg of je jaarverslag voor woningcorporaties.


Interessante artikelen m.b.t. woningbouwverenigingen en verslaglegging uit onze kennisbank

Een jaarverslag maken. De tips & trics!

Een goed  jaardocument maken vraagt een groot aantal specifieke aandachtspunten.

Lees verder

Transparant rapporteren. Ook voor corporaties!

De transparantiebenchmark geeft goede handvatten voor het maken van een jaarverslag.

Lees verder