Hosting & onderhoud

Wat is hosting?

Hosting wil zeggen dat we online ruimte voor jou reserveren waarop je bestanden kunt plaatsen. Hosting zorgt er dus voor dat je bezoekers de informative op je website of intranet kunnen zien.

Wat is Secure Sockets layer (SSL)?

Een secure sockets layer (SSL) zorgt voor een versleutelde verbinding. Hiervoor is een zogenaamd SSL-certificaat vereist. Dit wordt vaak ingezet om het verkeer tussen de webserver en de bezoeker te versleutelen. Dit kenmerkt zicht vaak door https:// voor de url, in plaats van http://.

Wat is het verschil tussen http en https?

De verbinding met https is (normaal gesproken) versleuteld met een SSL-certificaat (secure sockets layer). Dit zorgt ervoor dat het verkeer tussen de bezoeker en de webserver is versleuteld. Hierdoor wordt het veel moeilijker om internetverkeer af te luisteren of te manipuleren.

Wanneer voert Kirra de onderhoudswerkzaamheden uit?

Wij voeren onderhoudswerkzaamheden aan Kirra zoveel mogelijk uit binnen ons vaste onderhoudsvenster op dinsdagavond tussen 22.00 uur en 23.59 uur. Tijdens dit onderhoud installeren we bijvoorbeeld updates, optimaliseren we hardeschijfgebruik of controleren we logbestanden. Websites, intranetten of webapplicaties kunnen tijdens dit onderhoudsvenster korte tijd onbereikbaar kunnen zijn. Bij gebruik van monitoring-software, raden we aan dit onderhoudsvenster daarin op te nemen.

Wat is een VPS?

Een Virtual Private Server is een eigen afgeschrmde server waarbij de hardware wordt gedeeld. Een VPS is afgeschermd op jouw specifieke behoeften. Werkgeheugen en hardeschijf-ruimte zijn met een VPS gegarandeerd beschikbaar voor jouw site. Ook kan je op elk gewenst moment upgraden. Een VPS is een goede oplossing wanneer je niet afhankelijk wilt zijn van drukte op andere website of wanneer interne regelgeven een eigen server vereist.