Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
Kirra
 
 
 

Nieuwe update Kirra Next

 
 
 

Vanaf dinsdag 6 oktober zijn er nieuwe functies beschikbaar in Kirra Next. Hieronder lees je om welke nieuwe functies het gaat.

 
 
 
 
 

Responsieve afbeeldingen

 
 
 
 
 

Een steeds groter deel van de bezoekers op websites komen via mobiele apparaten, zoals telefoons en tablets en ook Google ziet dit en gaat de beschikbaarheid van een mobiele site meenemen in de PageRank. Een van de lastige punten bij het maken van een website, die ook geschikt is voor mobiele apparaten, is het correct weergeven van afbeeldingen. Totdat hier een keuze voor een standaard wordt gemaakt bieden wij een oplossing om dit probleem te tackelen. 

NB Om de responsieve afbeeldingen in te zetten in je website zal er door je implementatiepartner wel een aantal zaken moeten worden aangepast aan je website.

 
 
 

Versies in je timeline

 
 
 

Vanaf deze release wordt je timeline, op het dashboard van Kirra, niet langer gefilterd per pagina, maar kunnen meerdere versies van dezelfde pagina voorkomen in de timeline. Als bijvoorbeeld eenzelfde pagina zowel een gepubliceerde versie als een conceptversie recentelijk is aangepast, dan zullen deze beiden terug komen in de timeline. Omdat hierdoor ook versies uit verschillende talen kunnen terugkomen, wordt ook de vlag getoond, als deze afwijkt van de taal in de boom.

 
 
 
 

Microdata

 
 
 

De templates van de modules blog, nieuws, fotoalbum, referenties, smoelenboek, vacatures en catalogus zijn voorzien van Microdata-attributen. Middels deze attributen kan extra context worden gegeven aan de inhoud van een webpagina. Onder andere Google gebruikt deze attributen om een beter beeld te krijgen van de inhoud van een webpagina. 

Indien de templates niet zijn overschreven in het project zullen deze aanpassingen automatisch beschikbaar worden in je website.

 
 
 

Onder de motorkap

 
 
 

Buiten de eerdergenoemde aanpassingen zijn er ook nog een aantal kleinere aanpassingen aan Kirra doorgevoerd; de kolomnamen in het exportscherm van de formulieren zijn omschrijvender geworden en is het is nu mogelijk om een pagina te kopiëren naar zichzelf.

Daarnaast zijn er vooral verbeteringen onder de motorkap uitgevoerd, waardoor zowel de website als Kirra zelf sneller is geworden.

 
 
 
 
 

Deze Kirra Next-release zal tevens de komende Kirra 4.6-release worden. Wij verwachten Kirra 4.6 halverwege oktober te kunnen lanceren.

 
 
Verzonden met iMailingtool | Afmelden